Plaćenici - BEZ STIJEGA, BEZ GOSPODARA!


Plaćenički forum 

Plaćenički fejs

vijesti iz svijeta 

Plaćenici

'
Dedo +385 (0)95 5342 508 
e-mail

Bez stijega, bez gospodara!
Airsoft pokret Plaćenici

19.04.2015., nedjelja

Prevladavajuća snaga


Danas odrađujemo zadnji trening pred najjači airsoft susret u široj regiji poznat pod nazivom "Axeman". Sukladno tome uigravamo ekipu koja ga pohodi sa uvježbavanjem taktike djelovanja specifične za postrojbe posebne namjene. Cilj je na užem prostoru nastupiti sa koncentriranom paljbenom moći i tako na tom prostoru probiti neprijateljsku obranu postizanjem prevladavajuće snage. Imperijalna terminologija za navedeno je "overwhelming power". Dijelimo se popola i prve dvije borbe odrađujemo sa tri života na već uobičajen način između najgornjeg i najdonjeg objekta. Izmjenjivali su se pravci napada i obrane, te se linija načelno podijelila na borbu za čuku i borbu za donji teren. U jednom trenutku izlaskom iz respawna na donjem terenu formiramo grupu od šest boraca i upravo na principu nadvladavajuće snage zauzimamo neprijateljski objekat. Uslijedila je zatim druga borba po istom scenariju uz zamjenu strana, ali stvarno ne znam kako je ta finalizirana. U svakom slučaju posao je odradilo naše desno krilo, dok smo mi na lijevom odrađivali borbe za čuku.

Placenici

Treća borba odrađena je prema sceanariju koji smo dogovarali na forumu. Na Johnnyev prijedlog svi se penjemo na čuku, te postavljamo gajbu kao cilj osvajanja. Uništenje cilja postiže se bacanjem bombe u njenu blizinu. Bombu glumi boca, a jedanaest Nejtovaca se kružno raspoređuje oko nje. Sedam Axeman-Talibana potom odlazi od njih u dubinu šume na krajnu granicu vidljivosti. Razrađujemo taktiku na način da Dedo kreće u široki obuhvat za napad na njih s leđa. Plan je kad on udari i oni počnu prebacivati snage s naše strane prema njemu, s postizanjem prevladavajuće snage probiti im liniju i ostvariti cilj. Dok su se naš Dedo i Skic sa još dvojicom nadmudrivali s druge strane, naša šestorka je krenula u napad sa suncem iza leđa na čuku preko najgušćeg dijela. Guramo po sljemenu i čistimo nekolicinu, ali paljba iz gustiša nanosi nam prve gubitke. Tu smo izgubili zalet i dok smo očistili gustiš, neprijatelj se pribrao, izvršio prebacivanje po našem desnom boku i stvar je bila gotova. Iako smo imali optičku vidljivost sa ciljem uništenja, nismo više imali prevladavajuću snagu za doći do nje.

Placenici

No zato smo je uništili na drugi način. Ispijanjem. Nakon silaska sa čuke, odrađujemo još dvije brze borbe sa dva života samo na ravnom dijelu terena između najudaljenijih objekata. Jedini izuzetak bio je središnji objekat koji je trebalo očistiti i sa zadnje strane, kako bi se moglo nastaviti napredovanje po sredini ravnice. Četvrtu borbu dobijamo zahvaljujući desnom krilu koji napreduje kroz korito potoka, a zadnja zavvršava neriješeno iako je prednost bila na kontra strani. S naše strane ostao je jedan, a s njihove tri borca. U takvim uvjetima lov na posljednjeg bi se odužio i nedogled, pa je najbolje bilo zaključiti borbu. Sve u svemu odličan trening, koji se odužio na više od pet sati i iscijedio dosta znoja i dobrano opteretio zglobove igrača koji su forsirali brijeg. Zaključak, u svakom pogledu spremni smo za "Axeman 007". Kako s pojavom, tako taktički i kondicijski. A kakva kondicija je potrebna prve večeri, znaju svi redovni hodočasnici "Drvosječe". Jer nismo slučajno prošle godine zaradili novi Plaćenički moto - Zadnji na šanku, prvi u fajtu!

Placenici

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.