Plaćenici - BEZ STIJEGA, BEZ GOSPODARA!


Plaćenički forum 

Plaćenički fejs

vijesti iz svijeta 

Plaćenici

'
Dedo +385 (0)95 5342 508 
e-mail

Bez stijega, bez gospodara!
Airsoft pokret Plaćenici

20.10.2013., nedjelja

Op. "Crvena zora" - Karlovac


Današnji susret u organizaciji AT Munje okupio je 25 Kazaka (pobunjenika) i njima protivničkih 38 Kazahstanskih i NATO vojnika. Naravno pobunjenike po običaju utjelovljuju Plaćenička podružnica 10 (12 boraca) i podružnica 32 (8 boraca) plus ASK Fox (5 boraca). Scenarij naše strane imao je šest zadaća, od čega uspješno odrađujemo tri čime osvajamo čak 42 boda od maksimalno mogućih 69 (ako smo dobro zbrojili). Kao rezultat neprijateljska strana unatoč brojčanoj nadmoći glatko gubi fajt. Ukratko zauzeli smo bazu Kazahstanskih sigurnosnih snaga (10 bodova), uhvatili njihovog odmetnutog agenta (10 bodova), pronašli sanduke sa naoružanjem i oružjem masovnog uništenja (25 bodova), te jedan minobacač (2 boda). Od ostalih prebrojavanja možemo reći kako je Hrvatska unija airsofta danas izvela 20 boraca na teren, dok je Hrvatski airsoft savez izveo 12 svojih članova. Ostatak su bili "nesvrstani".

Placenici

Toliko o statistici, a sad ćemo malo o provedbi bojnog djelovanja. Teren je odličan, manevarski, brežuljkast, sa mnoštvom vododerina i kanala koji su nam omogućavali prikriveno kretanje. Šuma je bjelogorična sa dovoljno gustiša, ali i rijeđih dijelova. Kad objedinimo sve to, zaista se trebalo znati kretati po vrlo strmim kosinama, paljbeno potpomagati i ponajviše koordinirano napredovati ili braniti. Kuorizitet pobunjenika je bio taj što smo mi sve to odrađivali u hodu bez imenovanog zapovjednika. Čime smo jednostavno pokazali kako se sa zajedničkim nastojanjem, pozitivnom motivacijom boraca, te združenim olujanjem mozgova na terenu uvijek dolazi do najboljih odluka i rezultata. Pošto smo bili brojčano dosta slabiji (čak 13 boraca), nismo mogli imati napadnu inicijativu. No unatoč tome nekoliko sati konstantno smo potiskivali neprijatelje po terenu. Sa takvim pritiskom omogućili smo jednoj manjoj diverzanstskoj skupini ulazak u neprijateljsku pozadinu i odrađivanje posla iza njihovih linija. Oni su nam skupili presudne bodove koji su nam na kraju donijeli pobjedu. Naravno sve to je odrađeno bez ikakve zapovjedi ili koordinacije među nama. Čim se ukazala prilika, braća Plaćenici su jednostavno odradili ono što je trebalo. Stoga nije bilo nikakve dvojbe kome dodijeliti MarPat odoru proizvođača SwissArms koju nam je donirao Tom's Airsoft Dućan kao prigodnu nagradu za taj susret. Zasluženo ga je dobio vođa diverzanta koji je upao u Kazahstansku bazu i pritom odradio čak osam silent-killova.

Placenici

Prikupivši dovoljan broj bodova za pobjedu, nismo više mi morali biti ti koji guraju, pa se prebacujemo u obrambenu ulogu. NATO-vci i KSS-ovci prelaze u napad, dok se mi mudro branimo i povlačimo. Uslijedio je njihov sveopći napad na našu bazu, ali iskreno nisu imali šanse. Prestrm brijeg i dobro raspoređeni prsteni obrane zaustavljali su ih na svakom pravcu napada. Organizatori zatim završavaju susret nakon punih šest sati igre. Selimo se u restoran na zasluženi ručak i par piva. Pohvala orgnizatoru, sponzoru, našim pobunjenicima, ali i svim fer igračima sa pro-zapadne strane. Naravno bilo je svega u žaru borbe, pa čak i nekih naših nužnih pritužbi moderatorima, ali to je boljka na većini susreta, pa ni ovaj nije mogao biti izuzetak. Za kraj mogu reći samo onu našu plaćeničku - onaj tko ne priznaje, ne laže onog koji ga je pogodio, nego laže sebe. Ovo sa čim se mi igramo su najčešće 0,25 gramske kuglice koje zaustavi ili skrene maltene svaki list. Onaj tko zaista želi naučiti nešto iz ove simulacije situacijskog gađanja, mora biti svjestan kako "prava stvar" prolazi kroz štošta toga. Stoga... trenirajmo, ali uvijek izvlačimo ispravne pouke iz tih treninga. Huuuaaa!!!

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.