Plaćenici - BEZ STIJEGA, BEZ GOSPODARA!


Plaćenički forum 

Plaćenički fejs

vijesti iz svijeta 

Plaćenici

'
Dedo +385 (0)95 5342 508 
e-mail

Bez stijega, bez gospodara!
Airsoft pokret Plaćenici

18.08.2013., nedjelja

Nastavak obuke


Unatoč prethodnom, moglo bi se reći gotovo proročanskom postu, nekima još nije došlo iz *uzice u glavu. Pa su se na najavu dolaska Xene i Mange na današnji trening, meni nepoznati ZAZ-ovci očitovali na sljedeći način (citiram kolegu Dunstera) "rekli su da ne moze igrat Xena jer pravila ZAZ-a i Zakona o oruzju ne dopustaju igranje maloljetnih osoba...". Na što smo mi samo odmahnuli rukom (jer neukima nema smisla pojašnjavati išta), te nastavili provoditi dosadašnju Xeninu obuku. Pa je nakon ovotjedne obuke na vertikali klasifikacije 6B, plaćenička princeza-ratnica umjesto današnjeg airsoft treninga dobila obuku iz jahanja.

Placenici

Jer neovisno o vozilima 4x4, četveronožni travojed ima puno bolje offroad karakteristike. Kolika je važnost kopitara u uvjetima općeg rata najbolje prikazuje "Priručnik za vojnika pešadije", koji ima cijelo poglavlje posvećeno toj temi, iako je tiskan ne tako davne 1990. goodine. Jer konj će proći tamo gdje nijedno prometalo ne može. Ima stalni pogon na sva četiri, a pogonsko gorivo se nalazi svuda oko nas. Osim tih praktičnih osobina, gotovo je nevjerojatna plemenitost i osjećajnost tih životinja. Koje za razliku od nekih nazovi ljudi (koji bi po definiciji trebali moći razumski razlučivati i smisleno odlučivati), često u praksi imaju veći stupanj inteligencije. Jer onaj tko se u životu nije našao pred 500kg čistog mišićja oboružanih sa četiri kopita, te tom istom grlu pokazao tko je i od čega je sazdan, nema pojma o ničemu, a ponajmanje o stvarnom životu.

Placenici

Tipa kojekakvi airsoft geekovi koji doma onani*aju na odore i replikice koje ispaljuju plastične kuglice, dok se istodobno na terenu ne žele (ili ne smiju) suočit sa 11-godišnjom djevojčicom. Jer zamislite što bi se tek dogodilo njihovim egoima da im 11-godišnja djevojčica očita bukvicu na terenu. Stoga bolje odmah prerezati i pozvati se na nekakva "pravila ZAZ-a", iako navedena "organizacija" ne postoji u formalnom obliku. Kao što Zakon o oružju (NN 63/07, 146/08, 59/12) na koji se pozivaju, maloljetnicima dozvoljava korištenje malokalibarki (oružja B kategorije), dok im oni to isto brane sa takozvanim "oružjem" D kategorije. Srećom zato danas imamo HUA-u. Pametnom dosta...

Placenici

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.