Plaćenici - BEZ STIJEGA, BEZ GOSPODARA!


Plaćenički forum 

Plaćenički fejs

vijesti iz svijeta 

Plaćenici

'
Dedo +385 (0)95 5342 508 
e-mail

Bez stijega, bez gospodara!
Airsoft pokret Plaćenici

04.12.2009., petak

Cenzura


Zadaća časnika za vezu "Plaćenika" je informirati (i zainteresirati) javnost za naš tim. Rezultati navedenog su odlazak istoga sa dva airsoft foruma u relativno kratkom roku, a što je najstrašnije tome je prethodilo brisanje većine naših postova. Postova bez vrijeđanja, u kojima se odgovaralo na časničkoj razini i vodila arumentirana rasprava. Ako je tako, postavlja se pitanje zašto je sve obrisano? Što je pri jednom predstavljanju tima toliko uzburkalo tamošnje duhove? Odgovor je relativno jednostavan i može se podijeliti na nekoliko podskupina tj. grupa kojima ta cenzura pogoduje.

Prva grupa -> solider-want-a-be geekovi
Ovakvi solider-want-a-be likovi su vama autoritet?

Prvo, već i samo postojanje "Plaćenika" za njih predstavlja ugrozu. Jer potkopava temeljne vrednote, na kojima oni grade strahovladu u svojim timovima/klubovima. Kako svaki vuk može imati svoj dan i postati zapovjednik tek tako? To su njihovi timovi, oni su ih stvorili i samo oni ih mogu voditi. Ovdje izloženi koncept prirodno selektiranog ViZ, poništava sve to. I zato su nas ušutkali. Znači prvu podskupinu čine solider-want-a-be geekovi, čiji trenutni položaji ne odgovaraju njihovim zapovjednim kvalitetama. Čega bi potčinjeni lako mogli postati svjesni, ako im se dopusti zapovjedanje.

Druga grupa -> monopolist i ciljana mušterija
Određena trgovina i ciljana mušterija

Drugo, iako spomenuto u rukavicama, izjava o određenom airsoft-monopolistu doprijela je do onog na kojeg se mislilo. Jer se postavilo pitanje - kome jedinom ne odgovara širenje airsoft scene odnosno povećanje interesa za isti u RH? Rast ove populacije bi na tržište iznjedrio nove uvoznike airsoft opreme, pa bi istome zasigurno pala zarada koju trenutno ostvaruje. Znači cijela druga podskupina je jedan monopolist, koji zarađuje na gluposti i komoditetu ovdašnjih airsoftera. Ne znam za vas ostale, ali taj na plaćenicima zasigurno neće zaraditi lipe.

Treća grupa -> chairsofteri
Chairsofter i replika na zidu

Treću podskupinu čine likovi, koje je jedan kolega odlično nazvao chairsofterima. Na žalost dobar dio foruma čine upravo takvi likovi. Likovi koji svojim besmislenim komentarima i provokacijama, zaspamaju svaki smisleni post. Likovi koji jedva da se i pojavljuju na terenu, ali zato su na forumu dan i noć. Takvi likovi forume pretvaraju u to što jesu, a prave airsoftere tjeraju s njih. Zbog toga većina ozbiljnih klubova/timova/pojedinaca danas forume koriste isključivo kao oglasnu ploču. Pri čemu su prisiljeni odmah zaključati temu, da je takvi ne zaspamaju.

To bi bio kratki osvrt na forumsku cenzuru i razlog zašto u biti postoji ova stranica. Da oni koji to žele, uvijek mogu saznati pravu istinu...

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.